Επικοινωνήστε μαζί μας: 210 57 19 168| elforford@gmail.com | www.ford.gr

Η Ford Νο1 Μάρκα Επαγγελματικών Οχημάτων το 2015 στην Ευρώπη με Κύριο Συντελεστή Επιτυχίας τη Νέα Σειρά Transit

  • Η Ford γίνεται η πιο δημοφιλής μάρκα επαγγελματικών οχημάτων μετά από 18 χρόνια, από την 7η στην 1η θέση μέσα σε τρία χρόνια χάρη στην επιτυχημένη, εκτενή σειρά Transit
  • Οι Ευρωπαίοι πελάτες αγόρασαν πάνω από 280.000 επαγγελματικά οχήματα Ford το 2015, + 23% από την προηγούμενη χρονιά, ενώ το Transit γιόρτασε την 50ή του επέτειο
  • Η ζήτηση για τα νέα Transit, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier αυξήθηκε κατά 46.000 στα 233.000 οχήματα, το Ranger Ευρωπαϊκό bestseller στην κατηγορία pickup
  • Η Ford πρωτοστατεί και σε μικρές αγορές όπως η Ελλάδα όπου εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες ανακηρύσσεται 1η σε πωλήσεις μάρκα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων
10 Φεβρουαρίου, 2016 – Η ευρέως γνωστή και πολυπληθής γκάμα επαγγελματικών οχημάτων Ford Transit πέτυχε ένα ακόμα ορόσημο το 2015 καθώς η Ford αναδείχτηκε ξανά η δημοφιλέστερη μάρκα μοντέλων επαγγελματικών οχημάτων μετά από 18 χρόνια.

Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford ανήλθαν στις 280.000 πέρσι,* αύξηση 23% σε σχέση με το 2014, ενώ το δημοφιλές Transit van γιόρτασε 50 χρόνια ενεργούς ζωής σε όλο τον κόσμο.

Η αύξηση των Ευρωπαϊκών πωλήσεων και η άνοδος από την 7η στην 1η θέση των επαγγελματικών οχημάτων οφείλεται στη νέα, τετραμελή οικογένεια Transit που περιλαμβάνει τα Transit Van, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 233.000 οχήματα το 2015, αύξηση 46.000 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα, το Ford Ranger αναδείχτηκε Ευρωπαϊκό bestseller στην κατηγορία pickup, με συνολικές πωλήσεις 27.300 μονάδων – αύξηση 27% συγκριτικά με το 2014.

«Η Ford έχει επενδύσει πολλά στη δημιουργία νέων επαγγελματικών οχημάτων που είναι ανθεκτικά, οικονομικά και διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control και το Lane Keeping Alert,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρώπης. «Η Ford έχει τώρα την πιο σύγχρονη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, ενώ φέτος λανσάρουμε νέους κινητήρες για τα Transit Van και Transit Custom, και ένα τολμηρό νέο Ranger.»

Η ανάπτυξη επιχειρήσεων online αγορών και γενικότερα μικρών επιχειρήσεων τροφοδοτεί την ζήτηση
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα επαγγελματικά van συμβάλλουν όλο και περισσότερο στην Ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων σε παραδοσιακούς κλάδους της βιομηχανίας που βασίζονται στα επαγγελματικά οχήματα όπως οικοδομή, συντήρηση / επισκευές, δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές.

Έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών για λογαριασμό της Ford δείχνει ότι επιχειρήσεις που βασίζονται στη χρήση van συνέβαλαν με το ποσό των 584 δισεκ. Ευρώ στις μεγάλες οικονομίες της Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας το 2014 – αύξηση 16% συγκριτικά με το 2010, και περίπου όσο το ΑΕΠ της Ελβετίας.

Τα επαγγελματικά οχήματα Ford συγκέντρωσαν μερίδιο αγοράς 12,6% το 2015 – αύξηση 1,2 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, πέρσι, συμπληρώθηκε μία 50ετία συνεχούς πρωτοκαθεδρίας στη Βρετανική αγορά επαγγελματικών οχημάτων. Η Ford πρωτοστατεί επίσης και στην αγορά της Ελλάδας όπου εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες ανακηρύσσεται 1η σε πωλήσεις μάρκα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Και τα τέσσερα νέα μοντέλα Transit αύξησαν θεαματικά τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια του 2015, με κύριο συντελεστή το Transit Van 2 τόνων, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο όχημα στην κατηγορία του με πωλήσεις 73.000 – αύξηση 20% μέσα σε ένα χρόνο (συμπερ. των πωλήσεων της προηγούμενης γενιάς Transit το 2014). Το Transit Custom 1 τόνου συνέχισε δυνατά το 2015, σημειώνοντας αύξηση 18% από την προηγούμενη χρονιά με 99.700 μονάδες.

Το Transit Connect ξεχώρισε στην κατηγορία του με 43.900 μονάδες - αύξηση 22% μέσα σε ένα χρόνο. Το μικρότερο μοντέλο της γκάμας, το νέο Transit Courier πούλησε 16.500 οχήματα* την πρώτη πλήρη χρονιά της παραγωγής του – επιπλέον 22.800 πουλήθηκαν στην Τουρκία – και ήδη διεκδικεί την πρωτιά στην κατηγορία του.

Κατά τη διάρκεια του 2015, η Ford επέκτεινε το δίκτυο εξειδικευμένων εμπόρων επαγγελματικών οχημάτων της, με περισσότερα από 750 Κέντρα Transit . Αυτά παρέχουν στους Ευρωπαίους πελάτες μία ποικίλη γκάμα υπηρεσιών πωλήσεων και υποστήριξης σχεδιασμένη για τις ανάγκες των επαγγελματιών χρηστών.

Από τις 9 Αυγούστου, 1965 που το πρώτο Transit έφυγε από τη γραμμή παραγωγής του Langley (Βρετανία) έχουν κατασκευαστεί πάνω από 8 εκατομμύρια Transit και Transit Custom. Όλο αυτό το διάστημα, το Transit έχει εξελιχθεί από μεμονωμένο μοντέλο σε ολόκληρη οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων Ford Transit.

Στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, μέσα σε 50 χρόνια τα Transit θα μπορούσαν να περικυκλώσουν τον πλανήτη. Λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο ζωής του, κατά μέσο όρο αγοράζεται ένα νέο Transit κάθε 180 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία ΕΛΦΟΡ Δ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο.Ε. ιδρύθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1983. Η νεοσύστατη τότε επιχείρηση δραστηριοποιούνταν στο χώρο της λιανικής πώλησης ανταλλακτικών FORD.

Social ΕΛΦΟΡ

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΕΚΘΕΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ