Επικοινωνήστε μαζί μας: 210 57 19 168| elforford@gmail.com | www.ford.gr

H Κληρονομιά μας

Η ιστορία του Henry Ford
Ο Henry Ford άλλαξε τον τρόπο ζωής για πολλούς ανθρώπους, με τα πρακτικά και προσιτά αυτοκίνητά του. Η κινητή γραμμή συναρμολόγησης και οι τεχνικές μαζικής παραγωγής που επινόησε, έβαλαν τα στάνταρ για τη βιομηχανική πρακτική σε ολόκληρο τον κόσμο, το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Η ιστορία αρχίζει στο Springwells Township, Wayne County, Michigan, στις 30 Ιουλίου 1863, όταν γεννήθηκε ο Henry, ένα από τα έξι παιδιά του William και της Mary Ford. Μεγαλώνοντας στη φάρμα μιας πλούσιας οικογένειας, μαθήτευσε σε μονοθέσιο σχολείο όπου έδειξε νωρίς ενδιαφέρον για τη μηχανολογία. Το ενδιαφέρον αυτό εξελίχθηκε σε πραγματική ευφυία και του απέφερε τον τίτλο 'ενός από τους μεγαλύτερους βιομηχάνους του κόσμου'.

Μαθαίνοντας την τέχνη: Ο Henry Ford ξεκίνησε νωρίς. Σε ηλικία 12 ετών, ο Henry περνούσε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του σε ένα μικρό μηχανουργείο, το οποίο είχε εξοπλίσει μόνος του. Εκεί έφτιαξε την πρώτη του ατμομηχανή, το 1878, σε ηλικία 15 ετών. Την επόμενη χρονιά έφυγε από το σπίτι του για να πάει στην κοντινή πόλη του Detroit και να εργαστεί ως μαθητευόμενος μηχανουργός. Η μαθητεία του διήρκεσε τρία χρόνια και στη συνέχεια επέστρεψε στο Dearborn. Τα επόμενα λίγα χρόνια ο Henry μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στη λειτουργία και την επισκευή ατμομηχανών, δουλεύοντας περιστασιακά σε ένα εργοστάσιο του Detroit και επισκευάζοντας τα γεωργικά εργαλεία του πατέρα του. Το 1888 έγινε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, αφού παντρεύτηκε την Clara Bryant και άρχισε να υποστηρίζει τη νέα του οικογένεια λειτουργώντας ένα πριονιστήριο. Δεν πέρασε πολύς καιρός και η ζωή του άλλαξε πάλι, το 1891, όταν ο Ford έπιασε δουλειά σαν μηχανικός στην εταιρεία φωτισμού Edison Illuminating Company του Detroit. Δύο χρόνια αργότερα προήχθη σε αρχιμηχανικό και είχε αρκετό χρόνο και χρήματα για να επικεντρωθεί στα προσωπικά του πειράματα στις μηχανές εσωτερικής καύσης.

Το πρώτο του αυτοκίνητο: Το αποκορύφωμα των πειραμάτων του ήταν η κατασκευή ενός αυτοκινούμενου οχήματος, του τετράκυκλου, το 1896. Ο πρώτος κινητήρας Ford έμπαινε στην ιστορία στο ξύλινο τραπέζι της κουζίνας του, στον αριθμό 58 της Bagley Avenue, για να ακολουθήσει γρήγορα το επόμενο σχέδιό του, ένας κινητήρας τοποθετημένος πάνω σε ένα πλαίσιο με τέσσερις ρόδες ποδηλάτου, το πρώτο αυτοκίνητο Ford.

Μοναχική πορεία: Αφού παραιτήθηκε από την Edison το 1898, ο Ford έφτιαξε την Detroit Automobile Company. Δυστυχώς, η εταιρεία οδηγήθηκε στη χρεωκοπία. Χωρίς να πτοηθεί από αυτό, προχώρησε στο σχεδιασμό και στην κατασκευή πολλών αγωνιστικών αυτοκινήτων και οδήγησε το διάσημο 'Sweepstakes' στη νίκη, νικώντας τον Αμερικανό πρωταθλητή Alexander Winton, στις 10 Οκτωβρίου 1901.

Η εταιρία ΕΛΦΟΡ Δ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο.Ε. ιδρύθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1983. Η νεοσύστατη τότε επιχείρηση δραστηριοποιούνταν στο χώρο της λιανικής πώλησης ανταλλακτικών FORD.

Social ΕΛΦΟΡ

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΕΚΘΕΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ