Επικοινωνήστε μαζί μας: 210 57 19 168| elforford@gmail.com | www.ford.gr

H Ford ως εταιρία

  Ως μια πολυεθνική εταιρεία, είναι σημαντικό για μας να έχουμε τα ιδανικά εκείνα, με τα οποία θα μπορούμε να κρίνουμε εμείς τον εαυτό μας και οι άλλοι εμάς. Τα αποκαλούμε 'το όραμά μας', 'την αποστολή μας' και 'τις αξίες μας'.

Το όραμά μας

Να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο σε αυτοκινητιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Η αποστολή μας

Είμαστε μια διεθνώς διαφοροποιημένη οικογένεια, με υπερήφανη κληρονομιά, που είναι αφοσιωμένη στην παροχή εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι αξίες μας

Κάνουμε το σωστό για τους ανθρώπους μας, για το περιβάλλον μας, για την κοινωνία μας και πάνω απ' όλα για τους πελάτες μας.

  

  Γνωρίζουμε όλοι ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) θεωρείται ευρέως ως ο βασικός συντελεστής της κλιματικής αλλαγής και δεν υπάρχει καμία μεμονωμένη λύση σε αυτό το περίπλοκο πρόβλημα. Εμείς, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με μια σειρά από μέτρα και δράσεις. Μεταξύ άλλων, σκοπεύουμε να κάνουμε τα οχήματά μας πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου και τα εργοστάσιά μας πιο φιλικά με το περιβάλλον.

Έχουμε ήδη εξελίξει μια γκάμα από οχήματα ECOnetic και Flexifuel, τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Και δεν είναι μόνο να οχήματά μας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το εργοστάσιό μας στο Dagenham της Βρετανίας καλύπτει όλες τις ανάγκες του σε ηλεκτρικό ρεύμα από ανεμογεννήτριες, ενώ μεθοδεύουμε και την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρικό ρεύμα των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων στην Κολωνία της Γερμανίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εξελίσσουμε προηγμένες τεχνολογίες, τις οποίες συνδυάζουμε για να επιτύχουμε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2, όπως οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Αλλά και εσείς μπορείτε να έχετε μια θετική συμβολή, είτε επιλέγοντας ένα από τα μοντέλα Ford ECOnetic και Flexifuel, είτε περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 του αυτοκινήτου σας ακολουθώντας με τις συμβουλές μας για "οικονομική" οδήγηση

ECOnetic

Η σειρά ECOnetic περιλαμβάνει αυτοκίνητα πρακτικά, προσιτά και βιώσιμα, που δεν υστερούν σε στυλ και δυναμική οδήγηση. Ταιριάζοντας τέλεια Ford kinetic Design με το συμβατικό σύστημα κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων υψηλής τεχνολογίας, τα μοντέλα ECOnetic χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό χαμηλότερης αντίστασης κύλισης, καλύτερης αεροδυναμικής και υπεραποδοτικής καύσης για κορυφαίες στην κατηγορία τους, υπερχαμηλές εκπομπές CO2.

Το νέο Fiesta συμπλήρωσε την αρχική τριλογία των μοντέλων Ford ECOnetic. Έτσι, το 2008, ολοκληρώσαμε το στόχο μας να βγάλουμε ένα Ford Mondeo με εκπομπές κάτω από 140 g/km, ένα Ford Focus με εκπομπές 120 g/km και ένα Ford Fiesta με εκπομπές 100 g/km. (Στην Ελλάδα υπάρχει διαθέσιμο το Focus ECOnetic).

Flexifuel

Τα αυτοκίνητα Flexifuel λειτουργούν με E85, ένα καύσιμο το οποίο είναι μίγμα από 85% βιοαιθανόλη και 15% αμόλυβδη βενζίνη. Οι κινητήρες 'flexi' μπορούν, επίσης, να λειτουργήσουν με 100% αμόλυβδη βενζίνη. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια πρακτική εναλλακτική λύση αν δεν μπορέσετε να βρείτε στο πρατήριο E85. Ο κινητήρας ανιχνεύει αυτόματα το καύσιμο που χρησιμοποιείται και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Εσείς, λοιπόν, δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά, αφού θα έχετε την ίδια ομαλή και ισχυρή απόδοση.

Η βιοαιθανόλη παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες (κατάλοιπα ξυλείας, ζαχαροκάλαμου, καλαμποκιού ή δημητριακών). Τα αυτοκίνητα Flexifuel, όταν λειτουργούν με E85, περιορίζουν τις εκπομπές CO2 από 30% έως 80%, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά τις επιδόσεις. Τα αυτοκίνητα Flexifuel είναι πιο ευγενικά προς το περιβάλλον και προς το πορτοφόλι σας. Με τιμή ανάλογη των αντίστοιχων βενζινοκίνητων μοντέλων, προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα της βιοαιθανόλης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και φορολογικά κίνητρα, τα οποία περιορίζουν το συνολικό λειτουργικό κόστος των FFV.

Τα Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX και Galaxy μπορούν προαιρετικά, κατόπιν διαθεσιμότητας, να εφοδιαστούν με κινητήρα Flexifuel.

Τεχνολογίες μέλλοντος

Δεν υπάρχει καμία εύκολη απάντηση στην κλιματική αλλαγή. Γι' αυτό κι εμείς επενδύουμε και ερευνούμε πολλές, διαφορετικές περιβαλλοντολογικά προηγμένες και προσιτές τεχνολογικές λύσεις. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών, διαθέτουμε ήδη μια σειρά από τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών CO2, τόσο για συμβατικούς, όσο και για εναλλακτικούς κινητήρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη προγράμματα για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς βενζινοκινητήρων και καθαρών πετρελαιοκινητήρων, με βάση προηγμένες τεχνολογίες άμεσου ψεκασμού και εξοικονόμησης καυσίμου. Ερευνούμε, επίσης, την παραγωγή νέας γενιάς κιβωτίων ταχυτήτων για την εξοικονόμηση καυσίμου.

 

Η εταιρία ΕΛΦΟΡ Δ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο.Ε. ιδρύθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1983. Η νεοσύστατη τότε επιχείρηση δραστηριοποιούνταν στο χώρο της λιανικής πώλησης ανταλλακτικών FORD.

Social ΕΛΦΟΡ

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ - ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΕΚΘΕΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ